PDA

Zobacz pełną wersję : Plebiscyt na "Najlepsze auto testów aG 2006"

Dj Brabus
04-01-2007, 16:20
Zapraszam do lektury newsa pt Testy autoGALERII - podsumowanie (http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=741) oraz do udziału w plebiscycie na najlepszy samochód testowany przez nasz serwis w 2006 roku.

Do wyboru macie 50 samochodów, których pełną listę znajdziecie TUTAJ (http://www.autogaleria.pl/forum/viewtopic.php?t=5772). Zastanówcie się i wybierzcie po trzech swoich faworytów wpisując ich marki w tym temacie (uzasadnienie wyboru mile widziane).

Przez tydzień czasu będziemy zbierać głosy, aby później stworzyć ankietę z 5 najpopularniejszych samochodów. Przez kolejne 7 dni będzie trwała ankieta, która wyłoni najlepszy samochód testowany przez autoGALERIĘ w 2006 roku.

Wybrany samochód zostanie odpowiednio uhonorowany, a Wy w nagrodę będziecie mieli okazję obejrzeć jego tapety.

Pytania oraz wątpliwości proszę kierować do moderatorów oraz oczywiście do mnie.

Życzę miłej zabawy!

AGENT
04-01-2007, 16:57
Zwycięzca może byc tylko jeden -> Chrysler 300C 5,7 HEMI (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=07)

Drugie miejsce -> Renault VelSatis 3.0 dCi Initiale (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=51) za piękny wygląd i świetne wnętrze; jedynie klekot mi w nim nie pasuje.

Miejsce trzecie... i tu był problem bo zostały przecietne auta;
stawiam na -> Hondę Civic 5D 1.8 Comfort (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=34) przede wszystkim za śmiałą stylistykę i dobry motorek benzynowy 1.8 :cool:

byku123
04-01-2007, 17:01
1. Toyota Avensis 2,2 D-4D
2. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero
3. Renault Grand Espace 3.5 V6 Privillege

ad 1. Toyota Avensis to pewnie niemusze pisac czemu bo wiadomo, ze lubie te samochody i bede je faworyzowal
ad 2. Test Saaba byl Ciekawie opisany i ciekawe zdjecia ( szczegolnie to z wygaszona po czesci deska rozdzielcza)
ad 3. Tez ciekawy test a w szczegolnosci silnik z tej Renowki...

RX-7
04-01-2007, 17:05
1 - Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top. Bardzo lubie Mazdy (patrz nick:)), więc mogę być stronniczy ale to naprawdę świetne auto. Uzasadnienie? za długo by wypisywać zalety w ięc wypisze wady: --- :mryellow:
2 - Chrysler 300C 5.7 HEMI. ideał amerykańskiego auta - wielki, ociekający chromem, V8 pod maską, pożerający mnóstwo galonów paliwa, średnie wykończenie, kanciaste ale piękne nadwozie :wink:
3 - Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero. Głównie za świetny wygląd, fajny silnik i oryginalne dodatki (np. kierownica w nocy wygląda jak stery samolotu)

AML
04-01-2007, 17:29
1. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero
2. Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top
3. Renault Laguna GT 2.0 Turbo

Dlaczego nie ma tu 300C? A ze względu na tandetne wnętrze, tanie hamulce i nędzne zawieszenie.

Emenems
04-01-2007, 17:54
1. Chrysler 300C 5.7 HEMI (Moc, Wygląd, Wrażenie).
2. Honda Civic 5d 1.8 Comfort (Design nadwozia i wnętrza, silnik).
3. Citroen C4 Coupé 1.6 HDi 110 KM VTR Pack (Design nadwozia i wnętrza).

Drobne pytanie. Co się stało z Audi Don_Pazurro i Volvo Vincentusa. One nie podlegają klasyfikacji ?

jaromir
04-01-2007, 17:58
No to powiem krótko: "Huston we have a problem". Wybór jest dosyć trudny ale takiego jakiego dokonałem wydaje mi się najodpowiedniejszy. Zaczynamy:

1. Saab 9-3 SportKombi - to auto udowadnia, że ten typ samochodu (kombi) nie musi być nudny a jedynym zajęciem do jakiego jest stworzony to nie tylko przewóz bagietek z punktu A do punktu B. Ahhhh i do tego to podświetlenie deski; :lover:

2. Jeep Grand Cherokee - za to, że jest taki amerykański;
- za to, że jest taki duży;
- za to, że zastosowane plastiki są gorsze niż zastosowane w zabawce z Biedronki z 5zł;
- za to, że pod maską jest HEMI;
- za to, że pali benzyny tyle ile niejeden AA;
Kocham ten samochód za wszystko co dobre i za to, że jest taki jaki być nie powinien.

3. Renault Grand Espace - tylko tym samochodem wybrałbym się w podróż po całej Europie;

Przemysław Szymański
04-01-2007, 18:14
Mój typ jest tylko jeden: Honda Civic Hybrid 1.3 Możecie być zaskoczeni. Pewnie mało kto z Was go umieści w sowiej trójce naj ... ale gwarantuje Wam, że jeślibyście mieli przyjemność jeździć tym autkiem to by sporo ta hybryda zamieszała w tym plebiscycie.

Autko to dostałem z rąk Krzysztofa i Filipa dzień przed jego oddaniem. Chyba z żadnym autkiem testowym nie rozstawał się Filip tak jak z tą hybrydą - wprost zakomunikował że chce się z nim pożegnać - po czym usiadł na fotelu kierowcy i rozkoszował się zajmowaną pozycją;)

Fakt autko nie powalą mocą (co dla wielu jest priorytetową sprawą) ale gwarantuje Wam, że mimo zaledwie 95km połączonej z automatyczną skrzynią dawał radę :smile:

Autko to ma coś w sobie co mnie przykuło do niego na wiele godzin, może jego kosmiczny wygląd w środku, może jego b. komfortowe prowadzenie, czy też nawet jego bardzo dobre car audio które miło umilało ... <tajemnica> :P

Max
04-01-2007, 18:27
1 Chrysler 300C 5.7 HEMI
2 Honda Civic 5D 1.8 Comfort
3 Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI

eF
04-01-2007, 18:28
Autko to dostałem z rąk Krzysztofa i Filipa dzień przed jego oddaniem. Chyba z żadnym autkiem testowym nie rozstawał się Filip tak jak z tą hybrydą - wprost zakomunikował że chce się z nim pożegnać - po czym usiadł na fotelu kierowcy i rozkoszował się zajmowaną pozycją;)

To była chwila słabości... :susp:

Szakal
04-01-2007, 18:34
U mnie to wygląda tak:

1.Suzuki Swift 1.5 GS (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=28) - Przedewszystkim spodobał mi się jego design, wnętrze i silnik. Bardzo, zwinne fajne małe autko. :lover: :lover: Gdybym miał okazję to bym bez zastanowienia kupiłbym ten samochód.

2. Honda FR-V 2.2 i-CTDi Executive (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=19)- podobnie jak u Swifta więc nie będę się powtarzać. Lubię oryginalność, a ten samochód mi to zapewnia. Poza tym jest przestronny i nie widać tak tego z zewnątrz. Rzadko, któremu producentowi to się udaje. ;)

3. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=42) - Głównie za ciekawe światła tylne, jego niepowtarzalne wnętrze (szczególnie podświetlenie deski) i silnik. Takim autem można jeżdzić w długie trasy gdzieś za granicę albo na południe Polski. Sama przyjemność. :mryellow:

Pastor
04-01-2007, 18:35
1. Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top - Brdzo spodobał mi się ten samochód i chyba nie bez powodu otzrymał najwyzszą ocene ze wszystkich aut testowanych przez aG

2. Suzuki Swift 1.5 GS - Ten samochodzik także przypadł mi do gustu. Wyglada ciekawie i osiagi też ma nie najgorsze.

3.Renault Laguna GT 2.0 Turbo - ładny samochód, a z tym silnikiem to całkiem ciekawa kombinacja

Misiu
04-01-2007, 18:40
1.BMW 318i :arrow: ładne wnętrze, spoko wygląd, a przede wszystkim kocham BMW :susp:

2.Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top :arrow: moim zdaniem świetny, dynamiczny wygląd, lubie kombi :smile:

3.Honda Civic 5D 1.8 Comfort :arrow: fajny wygląd, a przede wszystkim kosmiczne, ciekawe wnętrze :razz:

LiveLetDie
04-01-2007, 20:55
Eeeeee..... Focus? :mryellow:

Generalnie chciałbym uhonorować testy a nie auta bo nie mam o nich zielonego pojęcia, moja wiedza na ich temat ogranicza się do teorii. Yarisem jeździłem, Swiftem i Avensisem również, podobnie Meganką i może kilkoma innymi ale tylko poprzednimi generacjami więc co ja moge na ich temat powiedzieć?

Dlatego wybieram 3 testy, których czytanie sprawiło mi frajdę. A będą to: Saab, Avensis oraz Honda FR-V . Dwa testy Redaktora testującego Focusa to wyraz mojego uznania do profesjonalnego podejścia do sprawy i budowania klimatu recenzji. Test Filipa to hołd oddany jego umiejętosći skondensowanego, szybkiego pisania doprawionego dużą dawką humoru.

K2344
04-01-2007, 20:59
1.Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Premium
- ladne, radzi sobie w terenie, wyposazenie calkiem calkiem i pali mało:D

2.Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport
- rodzinne sportowe kombi......nie wiem czemu ale w czarnym przypomina mi 300C touring (gangsta):p

3.Honda Civic 5d 1.8 Comfort
- nie wiem czemu.....poprostu ładna sylwetka :mryellow:

mam nadzieje ze santa fe wygra :lol:

AML
04-01-2007, 21:35
Autko to ma coś w sobie co mnie przykuło do niego na wiele godzin, może jego kosmiczny wygląd w środku, może jego b. komfortowe prowadzenie, czy też nawet jego bardzo dobre car audio które miło umilało ... <tajemnica> :P
Może dzięki gładkiemu dostarczaniu mocy (?), choć pozatym ciężko mi powiedzieć dlaczego akurat silnik by przeważał na korzyść auta.

Dj Brabus
04-01-2007, 21:50
Drobne pytanie. Co się stało z Audi Don_Pazurro i Volvo Vincentusa. One nie podlegają klasyfikacji ?
To są samochody "prywatne", które nie zostały nam udzielone przez parki prasowe lub dealerów (nie dostały przez to tabeli z punktami). Obydwa samochody trafiły do działu "Wrażenia z wożenia".

Zanim podzielę się z Wami moimi typami, czas na podsumowanie. W tym roku miałem okazję przetestować dla Was aż 16 samochodów. Tym większy mój zachwyt, gdyż jest to okres półroczny - pierwszy samochód testowałem pod koniec czerwca, drugi dopiero w połowie sierpnia. Opublikowanych w 2006 znalazło się 11 moich samochodów, którymi zrobiłem prawie 14.000 km (czasem przy pomocy Krzyśka, a obecnie Przemka).

Moje typy może niektórych zaskoczą, ale wstawiam samochody z którymi obcowałem. Oto te, które zrobiły na mnie największe wrażenie:

1. Toyota Avensis 2.2 D-4D 150 KM Sol Plus (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=26) - nie miałem żadnego przekonania do tego auta, gdy pojawił się w lineupie. "Avensis, auto dla dziadków bez fantazji", myślałem. Gdy jednak okazało się, że to świetnie wyposażony 150-konny D-4D (mam słabość do silników wysokoprężnych), tak oszalałem na punkcie tego auta. Świetne właściwości jezdne, bardzo dobre wykonanie i boski silnik. Gdybym miał 100.000 złotych do wydania, to poszedłbym zdecydowanym krokiem do najbliższego salonu Toyoty.

2. Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=36) - czarna wdowa. Auto urzekło mnie agresją, której spodziewałem się po Lagunie GT. Syk turbiny, twarde zawieszenie i nieziemskie wrażenie bycia "człowiekiem z mafii". Obłędne auto o dużym możliwościach - zarówno ładunkowych jak i typowo rozrywkowych (pedal to the metal!).

3. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero (http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=42) - odrzutowiec. Grzmiący w tunelach i podziemnych parkingach zaturbiony V6 stawia wszystkie włoski na ciele, a przyspieszenie miażdży klatkę i wyrywa głowę (strach się bać, co stałoby się, gdyby Saab miał napęd 4x4!). Kiepska jakość plastików, beznadziejne audio i kilka "bzdurek" to rysy na diamencie, które w efekcie spychają Aero na ostatni schodek mojego podium.

Mati.
04-01-2007, 21:55
1. Honda Civic 5D 1.8 Comfort - Dużo miejsca z przodu, przestronnie z tyłu, czytelne zegary, sportowo nacechowany silnik

2. SsangYong Rodius 2.7 Xdi Premium - Pewnie dużo osób teraz myśli, że oszalałem ale samochód ma też zalety; wielki bagażnik, napęd na cztery koła, dobry design deski rozdzielczej, przestronne w środku jak mój pokój, wielkie "okno" na dachu które daje dobry efekt

3. Honda Civic 4D 1.8 Comfort - Extra wygląd jak dla mnie ale przednia szyba za duża a maska za krótka a tylne lampy są tragiczne, welur na fotelach i tylnej kanapie - to coś co bardzo lubię

Puszek
04-01-2007, 23:05
Nareszcie :mryellow: .

Oto moje typy :cool:
1. Ssang Yong Rodius - za przepiękną linię nadwozia, wysublimowaną elegancję i nieprawdopodobną technikę pod maską.
2. Suzuki Liana - za bardzo elegancki design, godny segmentu premium, przy tym aucie nawet Alfa 147 się chowa.
3. Chevrolet Aveo Sedan - za to, że jest prestiżową limuzyną za niewielkie pieniądze.

:lol: Sorry, ale musiałem to zrobić :mryellow: .

A tak na poważnie to są moje propozycje:
1. Saab 9-3 (...) Aero. Zawsze podobało mi się to autko, a wersja aero, jak sama nazwa wskazuje, jest nieziemska :grin: .
2. Citroen C4 Coupe. Najbardziej odjazdowy design w klasie kompaktów, w przeciwieństwie do Renault Megane awangarda stylistyczna wcale nie musi przyjmować postaci żelazka ( :wink: ). Wielki powrót Citroena do czołówki kreatorów motoryzacyjnej mody.
3. Mitsubishi Colt CZT 1.5 Turbo. Lubię takie małe, niepozorne rakiety na kołach (a jeszcze bardziej widok rozdziawionej gąby cwaniaczka w czarnym BMW :mryellow: ). Aczkolwiek, gdyby w testach uczestniczył jakiś inny hot hatch (czytaj: Renault Clio), mój głos powędrowałby właśnie na niego.

Dj Brabus
04-01-2007, 23:13
Aczkolwiek, gdyby w testach uczestniczył jakiś inny hot hatch (czytaj: Renault Clio), mój głos powędrowałby właśnie na niego.
Redaktor testujący Focusa uchyla najściślej strzeżonych tajemnic tego forum... :cool:

Megane Renault Sport 2.0T 225 KM (10-14.VIII) - test odwołany, auto uszkodzone
Patrz i płacz!

v8krzychu
04-01-2007, 23:54
Honda Accord 2.2 i-CTDi Executive

Skoda Roomster 1.9 TDI Comfort

Chrysler 300C 5.7 HEMI

Di Kej
05-01-2007, 07:47
Megane Renault Sport 2.0T 225 KM (10-14.VIII) - test odwołany, auto uszkodzone
Patrz i płacz!

Na bardzo tajnym forum niewidocznym dla Ziemian? :lol: :lol: :lol:
A mi się zdawało, że to samo jest napisane w T Y M (http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=741) artukule :P

A tak w ogóle to moja pierwsza trójka:
1. Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale - Super design, rewelacyjne wnętrze, i to w zasadzie tyle, ale za to bardzo ważne ;)
2. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero - super silnik, no i fajny design ;) Nawet nudny dla wielu przód, jak dla mnie jest fajny, a tylne klosze lamp - rewelacja
3. Opel Astra TwinTop 2.0 Turbo Cosmo - podobnie jak wyżej stylistyka i jeszcze raz stylistyka - do tego jeszcze 200-konny silnik TURBO i wychodzi bardzo ciekawy samochód ;) Dobry wybór :P

Za nimi uciskają się jeszcze Mazda 6 2.0 i Opel Vectra Caravan 2.0 Turbo ;)

Życzę wszystkim abyśmy za rok mogli wybierać m.in. pomiędzy autami takimi jak np. Imprezą WRX STi a Lancerem Evo IX (a może X? :P ). Myślę, że tak będzie bo w końcu jeździ ich coraz więcej, więc może nawet od jakiejś prywatnej osoby by się dało wyciągnąć na jazdy próbne? :mryellow: :cool:

Shyrl
05-01-2007, 09:22
1. Chrysler 300C 5.7 HEMI - najpotężniejszy z prezentowanych samochodó. Enamnuje z niego taka siła że musi byc zwycięzcą.

2. Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport - za udowodnienie, że auto rodzinne może być jednoczesnie sportowe i dostarczać radości z jazdy jak i z samego patrzenia na nie.

3. Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top - za to że jest piekną indywidualistką, ze jest tak żadka w Polsce i że jest mazdą :mryellow:

rallydaniel
05-01-2007, 15:52
Chrysler 300C 5.7 HEMI
Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI
Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero

kocie_ruchy
05-01-2007, 18:48
glosowalbym na priusa (sic! :p), tylko jego test jeszcze nie wszedl na strone... sposrod tych aut testowych ktorymi jezdzilem zapewnil mi najwieksza frajde :cool:

z obecnych bedzie to zapewne bmw 3

kociak
06-01-2007, 13:42
1.Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero
Szwedzka stylistyka,świetny silnik.Zbytnio nie wyróżnia się z tłumu,ale na światłach nie jednemu GTI pokaże swoje "lodowe" tylne światła.Stylistyka elegancka ale nie pozbawiona dynamicznych smaczków.Wnętrze to typowy szwedzki styl."Chłodno" i poprawnie.Najlepiej wygląda w czarnym kolorku :mryellow:
2. Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale
Podoba mi się jego francuska ekstrawagancja.Jedyny hatchback klasy wyższej.Świetne wnętrze i dobre jakościowo materiały.Auto nadaje się tylko do spokojnego wożenia się.I to mi w nim najbardziej odpowiada.
3.Opel Astra TwinTop 2.0 Turbo Cosmo
Świetna stylistyka jak na auto typu CC.Wspaniały silnik i ciekawe wnętrze.Żwawy silnik.I to chyba tyle :razz:

Kaczor
07-01-2007, 14:55
Moje typy to:
1. Chrysler 300 C; za stylistykę, cudowny silnik, bardzo konkurencyjną cenę i to auto mi się po prostu podoba :cool:
2. Hyundai Santa Fe: w końcu Koreańczycy zrobili auto ciekawe stylistycznie a przy tym dobrze wykończone, z nowoczesnym dieslem. Po prostu niezły SUV
3. Renault Vel Satis: jedno z najbardziej niedocenionych aut na rynku. Jak dla mnie jedynym minusem jest przekombinowana stylistyka, poza tym świetny silnik, wysoki komfort i jakość wykończenia, czego chcieć więcej ?

VectorOPC
07-01-2007, 18:22
1. Opel Vectra kombi 2.0 Turbo Sport Za piękny wygląd duże możliwości ładunkowe, mocny silnik i za to że kocham Ople a w szczególności vectrę :cool: .
2.Hyundai santa Fe 2,2 CRDI premium Za wygląd, za silnik a w szczególności za to że jest jednym z najlepszych aut hyundaia :smile: .
3.Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top jest po prostu bardzo ładna :) .

Dj Brabus
10-01-2007, 23:30
Uprzejmię informuję, iż jutro ok. godziny 18:00-19:00 kończę zbieranie głosów i uruchamiamy ankietę. Dlatego proszę jeszcze wesprzeć swoich faworytów! :cool:

el_
11-01-2007, 11:14
Ja dziwnym trafem :lol: mam taką samą top 3 co Brabus :P I z bardzo podobnych powodów ;)

1. Avensis D-4D
2. Vectra 2.0T
3. 9-3 Aero

Bo tak :mryellow:

don_pazurro
11-01-2007, 11:42
moje typy (ale troche na siłę, bo faworyta nie mam):

1. Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD

2. Toyota Avensis D-4-D

3. Saab 9-3 SportCombi Aero

Vincentus
11-01-2007, 12:07
1. Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI

2. Honda Accord 2.2 i-CTDi Executive

3. Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport

Robak
11-01-2007, 13:19
1.Suzuki Swift 1.5 GS - swietny test i takie same auto
2.Honda Civic 5d 1.8 Comfort - magiczna honda zostało bardzo dobrze przedstawiona przez filipa
3.Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI - samochod mi sie podoba mniej a bardziej sposob pokazania auta przez redaktora.

qoompel
11-01-2007, 13:35
Ja dziwnym trafem mam taką samą top 3 co Brabus

1. Avensis D-4D
2. Vectra 2.0T
3. 9-3 Aero

Czyli "bez turbo nie ma jazdy" ? :mryellow:

To zabrzmi nieco filozoficznie, ale nie chciałbym tak naprawdę wybieraż żadnego samochodu, bo wszystkie traktuję na równi.
Ale wyjątkowo, mając na uwadze wysiłek test-driverów aG, wybieram:

I. Mazda 6
- za to, że jest Mazdą
- za to, że jest Mazdą 6
- za genialną stylizację nadwozia

Saab 9-3 SportKombi - to auto udowadnia, że ten typ samochodu (kombi) nie musi być nudnyZ Mazdą jest tak samo :)

II. Skoda Roomster
- za to, że Skoda nie musi być zwykła/nieciekawa/nudna - wręcz przeciwnie

III. Mitsubishi Grandis
- jeden z ciekawszych VAN'ów na rynku (światowym)

kojek
11-01-2007, 14:33
Moją trójką są auta najlepiej oceniane, czyli:
01 Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top (214 pkt)
02 Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale (208 pkt)
03 Skoda Roomster 1.9 TDI Comfort (207 pkt)

STS
11-01-2007, 15:52
Dlaczego nie ma tu 300C? A ze względu na tandetne wnętrze, tanie hamulce i nędzne zawieszenie.Troche zbyt pochopna opinia :susp: auto to zatrzymuje sie na bagatela... 35 metrow :shock: to nie zart :smile:
Ale wrocmy do tematu. Moji foworyci to:
Chrysler 300C
Jeep Cheeroke
Saab 9-3 Aero

Krzysztof Cieślak
11-01-2007, 16:39
1. Chrysler 300C - V8 5.7, tylny napęd, wszystko mówi za siebie. Auto przyprawia o ścisk w klatce piersiowej.
2. Hyundai Santa Fe - duży, oszczędny i komfortowy SUV. Czego chcieć więcej?
3. BMW 318i - mistrz grawitacyjnych sztuczek.

kok
11-01-2007, 16:43
1. BMW 318i
2. Honda Civic 5d 1.8 Comfort
3. Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale

Dj Brabus
11-01-2007, 19:02
Dzięki wszystkim za oddanie głosów - teraz czas na ankietę! :grin: Co prawda do finałowego etapu tj. głosowania miało przejść 5 samochodów, jednak aż trzy dostały taką samą ilość głosów od Was, więc mamy finałową siódemkę. Oto ona:

Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero (15 głosów)
Chrysler 300C 5.7 HEMI (10 głosów)
Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top (9 głosów)
Honda Civic 5d 1.8 Comfort (8 głosów)
Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI (6 głosów)
Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport (6 głosów)
Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale (6 głosów)

Na głosy macie czas do 18 stycznia do 19:00, czyli równy tydzień. Oddany głos prosiłbym zargumentować w poście. Powodzenia!!

Szakal
11-01-2007, 19:36
Hmmmm......po głębszym zastanowieniu wybieram jednak Chryslera 300C. Auto zaskakuje mnie swoją niebanalną stylistką. Pomalować go na czarno, dać przyciemniane szyby i mamy typowo gangsterski wóż. :mryellow: A to dzięki temu, że sprawia wrażenie masywnego, ciężkiego auta. Mimo wszystko ten srebrny kolor, który był na aucie testowanym przez redaktora aG nie jest zły, w tym kolorze również jest boski. Podejrzewam, że jakby go zobaczył we wstecznym lusterku szybko zjechał mu z drogi aby jak najszybciej mnie wyprzedził. W tym pomaga mu silnik 5.7 HEMI o mocy 345 KM. Lepszej jednostki do tego auta już chyba nie można wybrać. W środku czuje się kierowca jak królewicz, który dostał na własność kilkaset hektarów ziemi. Skóra wysokogatunkowa, pełna elektronika, fotele wygodne itd. Co z tego, że wszystko skrzypi. Jak posłucha się silnika to zapomni się o takich szczegółach. Do małego bagażnika można w sam raz zmieścić neseser biznesmena. Tyle o aucie. Dziwię się, że wcześniej go nie wybrałem, ale ważne że doszedł do finału. Świetne auto. Mam nadzieję, że po fl będzie równie dobrze wyglądać. Sam test przeprowadzony i napisany przez Szymona bardzo ciekawie się czytało. Autor testu pisał trochę pod wpływem emocji dlatego on jest taki interesujący. Nie ma co się dziwić, w końcu przy takim aucie. Gdybym nie wiedział co robić z pieniędzmi to bardzo możliwe, że kupiłbym ten samochód właśnie w takiej czerni. :susp:

v8krzychu
11-01-2007, 21:52
W ankiecie oddałem swój głos na 300C, dlatego że jako jedyne z pośród moich kandydatów doszło do finału. A zdania nie chciałem zmieniać. :susp:

Dj Brabus
11-01-2007, 22:04
Mój pierwszy typ w postaci Avensisa odpadł (choć i tak zdobył 5 głosów w pierwszym etapie :razz: ), więc głos poszedł na Opla Vectrę 2.0T Sport. Nie brakuje jej charakteru, agresywności, a przy tym możliwości. Poza tym syk turbiny (i ten piękny dźwięk przy odpuszczaniu gazu :lover:) na długo pozostanie w mojej pamięci... :cool:

AGENT
11-01-2007, 22:36
Tylko 300C HEMI :lover: Jedyny słuszny kolor, to tak jak szakal wspomniał - czarny :cool: Odkąd tylko pojawil sie na rynku wzbudził mój wielki entuzjazm, nieslabnący do dziś, jedno z moich ulubionych aut, ile ja bym dał, że by móc się takim przejechać...

Vincentus
11-01-2007, 23:07
Ja oddałem głos na Jeep'a bo dobry na polskie drogi :grin:

Puszek
11-01-2007, 23:46
Mój faworyt pojawił się w ankiecie, więc to na niego oddałem swój głos i nie ma się co rozpisywać.
Słowem: Saab.

qoompel
11-01-2007, 23:46
Jestem wierny "mojej" Mazdzie :cool:
Mazda 6 = Design, Styl, Elegancja

el_
12-01-2007, 09:08
Odpadł mój numer 1, więc głosuję na 2 czyli Vectre :)

bbula
12-01-2007, 09:35
wachalem sie miedzy saabem a renault...wybralem renault :mryellow: znajomu mial kiedys takiego tyle ze z najwiekszym benzyniakiem...cudo :twisted: to auto jest inne,jest dziwne,ekscentryczne nawet...nie wiem czy bym je kupil,ale wiem ze ma w sobie to cos co mi sie podoba :wink:

Robak
12-01-2007, 09:36
Civic 5d 1.8 comfort - argumentacja ta sama co poprzednio czyli bardzo ciekawie napisany test z całkiem obiektywnie przedstawionymi walorami auta, ktore w tym roku zrobiło na mnie najwieksze wrazenie za rowno na łamach aG jak i w czasie osobistych kontaktow z nim.

slivuss
12-01-2007, 10:45
Głos na SAABa, za świetny silnik z obowiązkowym śmigiełkiem, lotniczy styl, indyg indwł [trudne słowo] indywidualizm, tradycje i postrzeganie marki, za to że nie jeżdzą nim dresy :wink: :mryellow:, mimo że to już prawie opel to dusze ma z Trollhattan :wink:

Kaczor
12-01-2007, 14:59
Chrysler 300 C. Za znakomity silnik i stylistykę. Cena również konkurencyjna.

Emenems
12-01-2007, 17:45
Mój głos powędrował oczywiście na mojego faworyta czyli 300C. Mam nadzieje że ekolodzy mi to wybaczą.

AML
12-01-2007, 18:14
Mój głos powędrował oczywiście na mojego faworyta czyli 300C. Mam nadzieje że ekolodzy mi to wybaczą.
Szczać na ekologów. :twisted:

Jacobser
12-01-2007, 22:20
Ja głosuję na Chryslera 300C, choć równie dobrze mógłbym zagłosować na 50 innych aut. Wszystkie testy, jakie przeprowadziliście były ciekawe, z łatwością czyta się recenzje z jazd, ale czasem zabraknie obiektywizmu. Jednak to nie jest ważne, ile auto ma wad, skoro tak naprawdę jest dobre. Dlatego też zagłosowałem na limuzynę, która nie posiada wad.

Emenems
12-01-2007, 22:48
Oj ciekawe czy nie będzie potrzebna druga tura wyborów.

Dj Brabus
12-01-2007, 22:52
Spokojna głowa Emenemsie - jeszcze prawie 6 dni do końca, więc nawet jeden głos będzie mógł zadecydować o wygranej. :cool:

AML
12-01-2007, 23:29
No, dalej! Głosujcie na Saaba! :mryellow:
300C to plastikowy wieloryb z niezgrabnym zawieszeniem, hamulcami i ukł. kierowniczym.
9-3 to prawdziwy, zbalansowany, skupiony i precyzyjny snajper.

PS. Ale propaganda. :mryellow:

Seth
13-01-2007, 00:34
ale przednionapędowy :)

ale waham się między.... Saabem a 300C :D

Czemek
13-01-2007, 08:56
Dokładnie zgadazm sie z AML swój głos oddaje na Saaba :mryellow:
300C to taki jakby czołg :susp: no ale w końcu nie każdemu musi sie podobać.

Emenems
13-01-2007, 12:15
No, dalej! Głosujcie na Saaba! :mryellow:
300C to plastikowy wieloryb z niezgrabnym zawieszeniem, hamulcami i ukł. kierowniczym.
9-3 to prawdziwy, zbalansowany, skupiony i precyzyjny snajper.

PS. Ale propaganda. :mryellow:

Proszę mi tu nie agitować. Naśle na Ciebie komisje wyborczą. :wink:

Dj Brabus
13-01-2007, 12:17
Proszę mi tu nie agitować. Naśle na Ciebie komisje wyborczą. :wink:
Ja od razu dałbym bana za szerzenie herezji :susp:

kociak
13-01-2007, 13:27
Głos idzie na Saab`a za wspaniałą niezbyt rzucającą się w oczy stylistyką,za wspaniały silnik i wnętrze no i za te "lodowe" lub jak kto woli "zaparowane" tylne światła.Głos na Saab`a. :mryellow:

Matador
13-01-2007, 17:17
Oddałem swój głos na 300 C. W połowie za HEMI, reszta za całokształt. Ten samochód bardzo do mnie trafia...

mustangshelby
13-01-2007, 18:59
Zagłosowałem na Civica Bardzo podobał mi się test :wink: a Civiczek to mój ulubiony kompakt, powala na kolana stylistyką, no i te detale :cool:

Don2x44
13-01-2007, 22:45
Teraz czas na mnie... muszę Wam przyznać się że dość długo zastanawiałem się nad wyborem najlepszego auta w testach aG. Konkretnie rozważałem nad dwoma niezwykle eleganckimi czarnymi kombi z lekkim duchem sportowca, koncernu GM Motors. Oba te auta były opisane przez jednego z najlepszych testerów :mryellow: Ostatecznie wybieram osobową Scanie ;p

AML
13-01-2007, 23:08
ale przednionapędowy :)
Ze względu na to co oferuje jestem mu w stanie wybaczyć tą ułomność.

AGENT
14-01-2007, 00:05
Ze względu na to co oferuje jestem mu w stanie wybaczyć tą ułomność.Oferuje gorszą jakość materiałów i spasowanie, niż w Chryslerze 300C HEMI i w żadnym aspekcie szwedzki dziwoląg nie może się równać z tym "czołgiem" na kołach. :evil:

AML
14-01-2007, 00:16
Pfffff. :lol:

Kertoip
14-01-2007, 11:45
Zastanawiałem się nad Chryslerem 300C i Saabem, ale po obejrzeniu wnętrz obu samochodów mój głos pada na Szweda. Poza tym wolę europejskie samochody i lubię szwedzką motoryzację np. volvo.

Głos na Saaba i znowu remis :twisted:

don_pazurro
14-01-2007, 12:02
w pierwszej turze Saab tez był na moim podium, a ze reszta moich poprzedników przepadła, daje glos na Saaba, ale ponownie zaznaczam, ze to tak jak z wyborami do parlamentu - na glosowania chodze, partie wybieram, ale dwoma rękami pod tym wyborem bym sie nie podpisal...

Shyrl
15-01-2007, 20:20
Pfffff. :lol:

MOJA ULUBIONA ODPOWIEDZ NA WSZYSTKO... ale mimo wszystko viva la 300C :mryellow: ...

ah... gdyby ten saab był tylnionapedowy.... :roll:

Wielbłąd
15-01-2007, 20:24
Wiadomo, typowa gangsterka. Lans na miasto zimny łokiec i te sprawy, a pod maska potwór ktory ma w dupie ekologów i wyzera portfel własciciela. Z tych to tylko 300C

Dj Brabus
18-01-2007, 18:40
Ankietę uważam oficjalnie za zamkniętą! :cool: THE WINNER IS... Chrysler 300C 5.7 HEMI! :grin: Jeśli kiedyś zostanie oceniony punktami, to może jakiś "gratisik" z okazji wygrania tego plebiscytu również się pojawi. Jak na razie proponuję obejrzenie pełnowymiarowej galerii z testu (jak znajdę jeszcze ciekawsze fotki, to również dorzucę).

Oficjalne wyniki konkursu na NAJLEPSZE AUTO TESTÓW AG 2006 (po 42 głosach):

1. Chrysler 300C 5.7 HEMI (16 głosów)
2. Saab 9-3 SportKombi 2.8 V6 TS Aero (13 głosów)
3. Honda Civic 5d 1.8 Comfort (3 głosy)
4. Jeep Grand Cherokee Limited 5.7 HEMI (3 głosy)
5. Mazda 6 kombi 2.0 MZR-CD Top (3 głosy)
6. Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo Sport (3 głosy)
7. Renault Vel Satis 3.0 dCi Initiale (1 głos)

http://images12.fotosik.pl/19/af467c40c693d5aam.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/af467c40c693d5aa.html) http://images13.fotosik.pl/18/6a353c0b4b8cb52cm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6a353c0b4b8cb52c.html) http://images14.fotosik.pl/42/290a756dcc90889em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/290a756dcc90889e.html) http://images4.fotosik.pl/292/0cb7b7f40386445dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0cb7b7f40386445d.html) http://images12.fotosik.pl/19/d1b7909969b0acdcm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d1b7909969b0acdc.html) http://images11.fotosik.pl/25/17d2bdb9f9d19d15m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/17d2bdb9f9d19d15.html) http://images14.fotosik.pl/42/d6af641f3d2533a7m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d6af641f3d2533a7.html) http://images14.fotosik.pl/42/6551d1ca460dea92m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6551d1ca460dea92.html) http://images14.fotosik.pl/42/b96d6f3a4926e2ecm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b96d6f3a4926e2ec.html) http://images11.fotosik.pl/25/09991a75b6b0da53m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/09991a75b6b0da53.html) http://images14.fotosik.pl/42/60a53954a12420afm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/60a53954a12420af.html) http://images14.fotosik.pl/42/795c941899e29e87m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/795c941899e29e87.html) http://images12.fotosik.pl/19/04c46fddc0b1a817m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/04c46fddc0b1a817.html) http://images14.fotosik.pl/42/06469ea538d27483m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/06469ea538d27483.html) http://images14.fotosik.pl/42/ec7c0d6a2dc9e27cm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ec7c0d6a2dc9e27c.html) http://images4.fotosik.pl/292/6372e0c22945e115m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6372e0c22945e115.html) http://images11.fotosik.pl/25/9279269d59f3a9bem.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9279269d59f3a9be.html) http://images14.fotosik.pl/42/b33d4dc5b36f2f83m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b33d4dc5b36f2f83.html) http://images14.fotosik.pl/42/4cdc8687e0769aa1m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4cdc8687e0769aa1.html) http://images12.fotosik.pl/19/f8d727b4770ac975m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f8d727b4770ac975.html) http://images14.fotosik.pl/42/4245ba8df49b9c55m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4245ba8df49b9c55.html) http://images11.fotosik.pl/25/6e8ebe0d8f544549m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6e8ebe0d8f544549.html) http://images4.fotosik.pl/292/8df5ed54626c9ea6m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8df5ed54626c9ea6.html) http://images14.fotosik.pl/42/9c2c218d93a9b1e9m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9c2c218d93a9b1e9.html) http://images13.fotosik.pl/18/1d32123bbdfc3677m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1d32123bbdfc3677.html) http://images14.fotosik.pl/42/28127f67363cf12em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/28127f67363cf12e.html) http://images11.fotosik.pl/25/b47907ae1fe12834m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b47907ae1fe12834.html) http://images14.fotosik.pl/42/9e2d723d39306129m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e2d723d39306129.html) http://images14.fotosik.pl/42/9364f17b9f87e1ddm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9364f17b9f87e1dd.html)

Shyrl
18-01-2007, 18:55
noi bardzo dobrze :mryellow: fajne autko, fajne tapetki :wink: