Od 16 lat jest kategoria B1, ale ma sie pojawić zwykłe dla 16-latków tyle ze bedą mogli sie poruszać tylko z osobami dorosłymi, trzeźwymi, spokrewnionymi i z długim stazem kierowcy. Niedawno było to opisane na Onecie, mozesz poszukać w archiwum.
Od ilu lat można zdawać na PRAWO JAZDY obecnie?
PILNE
Nie jestem pewny czy to od 16 lat już weszło!!!
Czekam na ODPOWIEDŹ !!!
Od 16 lat jest kategoria B1, ale ma sie pojawić zwykłe dla 16-latków tyle ze bedą mogli sie poruszać tylko z osobami dorosłymi, trzeźwymi, spokrewnionymi i z długim stazem kierowcy. Niedawno było to opisane na Onecie, mozesz poszukać w archiwum.
Pabloo odsysłam Cie do:
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=549261 - tam przeczytasz trochę na temat zdawania prawka od 16 roku życia - oczywiście jeszcze nie można zdawać w wieku 16lat na prawo jazdy - wg. mnie próg 16 lat to troche za mało.
Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie był próg zdawania prawo jazdy w wieku 17 lat za pozwoleniem rodziców, który jakiś czas temu funkcjonował.
Zapnij pasy, ta chwila może wiele zmienić! | http://www.autogaleria.pl
Ja mam 15 lat![]()
Zgadzam się w 100%. Chociaz wg. mnie mogło by być i od 16 lat, ale powinny byc jakies badania psychologiczneZamieszczone przez Przemysław Szymański
bo czesto 20 -latkowie zachowuja sie jak dzieci na drodze...
Ja nie jestem dziecko![]()
No znam takich oszołomówZamieszczone przez Ice
Heh ja też mam 15 lat i uważam, że powinno jednak być od 17 lat. Wg mnie jest to odpowiedni wiek. Powinni w tym samym wieku dać prawo jazdy kategorii A. Sam poruszam się obecnie motorowerem Yamaha i chętnie przesiadł bym się na coś większego, a A1 nie chce mi się robić.
Choćby dla tych co mieli już doświadczenie z motorami, bo idiotyczne by było dawać komus kto ledwo jeździ, a żeby potem się zabił na Hayabusie(prezencik od tatusia).
macie rację, ja też uważam, że lepiej zdawać na prawo od 17 lat. w końcu wtedy człowiek jest już prawie pełnoletni i dojrzalszy. i jakoś 17 lepiej brzmi od 16 :P
Czy mógl by mi ktoś napisać czy (lub kiedy) wolno już zdawać od 16??