![]() |
Szukaj na Forum autoGALERIA.pl Nowości Migiem o... Testy Aut Tapety Ogłoszenia Hipermarket Finansowy |
|
|
#1 |
|
VIP
|
![]() Dzisiaj VW przedstawił swojego pierwszego pickupa. Do sprzedaży wejdzie w drugiej połowie przyszłego roku. Narazie będzie oferowany jedynie w wersji double cab. Pierwsza próba sprawnościowa Amaroka odbędzie się na początku stycznia w czasie trwania Rajdu Dakar, w Ameryce Południowej. Rodzinna ziemia Amaroka, bo ma być produkowany w Argentynie. Pickup ma 5,25m długości. Przestrzeń paki to 2.52m2 i można spokojnie nim przewieżć Quada. Mieszczą się też europalety o rozmiarze 1,55m długości i 1,62m szerokości. Między nadkołami tj. 1,22m szerokości. W przypadku VW można przewozić rzeczy o masie nie przekraczające 1150 kg. Amarok będzie oferowany w trzech poziomach wyposażenia. W standardzie otrzymujemy regulacje wysokości przednich siedzień, składane tylne siedzenia, ABS, poduszka powietrzna czy EDS. W wersji Trendline kupujący może liczyć na radio/odtwarzacz CD i reflektory przeciwmgielne. Klimatyzacja tylko w Highline. Jeśli chodzi o silniki. W ofercie znajdzie się 2-litrowy TDI o mocy 163 KM i momencie obrotowym 400 Nm przy 1500 obr./min. Będzie dostępna też wersja 122-konna. W standardzie będzie oferowany z tylnym napędem, ale w opcji również 4x4. Słabsza wersja TDI pali średnio 7,6l/100km, a emituje 199gCO2/km. Mocniejsza 7,8litra i 206g CO2/km. Pojemność zbiornika to 80litrów co pozwala na przejechanie ponad 1000 km. Jak wspomniałem wcześniej Amarok będzie produkowany w argentyńskiej fabryce VW mieszczącej się w Buenos Aires. (c) autointernationaal.nl ps. Sorrki, jak znajdę większe zdjęcia to wstawie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
No, no, mi się bardzo podoba
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
|
|
|
#4 |
|
Auto:
VW Jetta FSi
|
Amarok to nie będzie pierwszy pick-up Volkswagena.
VW Caddy VW Saveiro VW Taro Ciekawa propozycja. Bedze miał godnych rywali. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Ale są pickupy i są pickupy... Moim zdaniem to pierwszy prawdziwy pickup VW poprzednie to bardział małe dostawczaki z odkryta paką.
Ciekawe jak wygląda kwestia zawieszenia i tego napędu 4x4. Bo z wyglądu to naprawde mi sie podoba
Srebrna lubi Octany... jak to Octa Wiem o czym myślisz śmieciu: „Strzelił sześć razy czy tylko pięć?” Szczerze mówiąc, w tej całej zabawie straciłem rachubę. Ale zakładając że to Magnum.44, najpotężniejszy pistolet na świecie i może elegancko odstrzelić ci głowę... musisz sobie zadać pytanie: „Czy mam dziś szczęście?” Masz śmieciu? W ofercie żółte papiery II oraz wyjazdy do sanatorium w Bananlandzie |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Auto:
Golf
|
Bez reduktora nie ma co startować myślę do L200, Navary czy Hiluxa
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
VIP
|
Wygląda bardzo dobrze. Bez szału, ale ładnie. Za to wnętrze na swój spokój jest jednocześnie spokojne i poukładane, a zarazem przynajmniej dla mnie wulgarne przez tą masywność - super
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Auto:
może po studiach
|
No brzydkie to nie jest
|
|
|
#9 |
|
Auto:
Lanos 1,6 SX+LPG BRC
|
Nie jestem fanem pickupów, bo nie wiem do czego mogłyby mi się przydać. Gdybym miał wybrać sobie jednego na gwiazdkę, wybrałbym sobie Amaroka. Fajnie się nazywa i ładnie wygląda.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Auto:
Pug 308 1.6 hdi
|
3/4 pickupów na naszych drogach służy do lansowania się dla pięknych panienek bądź facetów poniżej metra szcześćdziesiąt, a ja za nic w świecie nie potrafię zrozumieć mody na nie zapoczątkowaną przez Czaka Norisa..
Dlatego też Amarok (fajna nazwa dla transformersa) mnie osobiście dupy nie urwał, zresztą tak jak i reszta kolegów z segmentu. brzydaleee.. |
|
|
|